De registers van de burgerlijke stand (geboorte, huwelijk, overlijden) en de parochieregisters vormen de bron bij uitstek voor familiekundigen. Onze vrijwilligers werken er hard aan om al deze data te ontsluiten en ze staan steeds klaar om met raad en daad te helpen bij familiekundige vragen.

BS Kempen

Dankzij een fijne samenwerking met het team van BS Kempen (en Wim Peeters in het bijzonder) kan je de Lommelse burgerlijke stand vanaf 1808 tot en met 1918 raadplegen op de website van BS Kempen: Lommel – BS Kempen. Ook de Lommelse parochieregisters van 1668 tot 1871 zijn er te raadplegen. Via de applicatie van BS Kempen kan je met een druk op de knop de scans van de aktes uit burgerlijke stand en parochieregisters raadplegen op de website van FamilySearch (zie hieronder). Je moet dan wel eerst een gratis account aanmaken op de website van FamilySearch. Op de website van BS Kempen vind je ook de gegevens van vele andere Kempense gemeenten.

Open Archieven

Ook op de prachtige website Open Archieven, met meer dan 200 miljoen persoonsvermeldingen uit Nederlandse en Belgische archieven, kan de je de Lommelse genealogische data van burgerlijke stand en parochieregisters raadplegen. Als je de scans van de aktes wil bekijken, word je ook hier doorgeschakeld naar de website van FamilySearch, waar je eerst een gratis account moet aanmaken.

FamilySearch

Het is mogelijk om via de website van FamilySearch online op naam te zoeken in de aktes van de burgerlijke stand van Lommel van 1808 tot en met 1906. Je krijgt dan de gegevens van de gezochte persoon te lezen en bovendien kan je ook de oorspronkelijke akte op je scherm raadplegen. Ook de scans van de Lommelse parochieregisters kan je er raadplegen en er wordt een project opgestart om ook op deze website de parochieregisters op naam te ontsluiten.

We wensen je veel  plezier met het schrijven van je familiegeschiedenis!

Erfgoedhuis De Barrier

Als je hulp nodig hebt bij het opstellen van je familiegeschiedenis, maak per mail een afspraak en kom dan zaterdagnamiddag tussen 13.30 u. en 16.30 u. eens langs in het Erfgoedhuis (gesloten tijdens schoolvakanties). Onze vrijwilligers staan klaar om te helpen.