Tien Noordlimburgse gemeentebesturen werkten samen rond erfgoed in de projectvereniging ‘Erfgoed Limburgse Kempen’. Een eerste gezamenlijk erfgoedproject handelde over het dagelijkse leven tijdens de tweede wereldoorlog. Het droeg de titel ‘Soldatenlaarzen en Kauwgom’. Op 30 april 2013 liep dit project ten einde en trad projectcoördinator Evelien D’Haese uit dienst. Heel veel dank zijn we aan haar verschuldigd voor het vele werk dat ze presteerde! De projectwebsite www.soldatenlaarzenenkauwgom.be en de Facebookpagina blijven echter bestaan.

Vanzelfsprekend werkten vrijwilligers van Erfgoed Lommel mee aan dit project. Er werden  heel wat interviews afgenomen van Lommelaars die de tweede wereldoorlog ‘live’ meemaakten. Ze vertelden droevige, grappige, aangrijpende verhalen over hun leven in het Lommel van toen.

In ons tijdschrift ‘Te Lomelle op die Campine’ verschenen al enkele artikeltjes over het dagelijkse leven tijdens de tweede wereldoorlog. En in de volgende nummers zullen er wellicht nog verschijnen! Boeiend bronnenmateriaal uit die periode is er immers in overvloed.

Onze vrijwilligers zijn ook nu nog steeds op zoek naar allerlei foto’s, brieven, documenten, voorwerpen… uit de periode van de tweede wereldoorlog. Kan u ons helpen? Neem dan contact met ons op. Bij voorbaat dank!