Mevrouw Antonie Broeks en Erfgoed Lommel werken al vele jaren goed samen om aan de hand van oude ansichtkaarten en foto’s verhalen te vertellen over ‘zo was Lommel…’.

Heel wat foto’s en artikels verschenen in ons tijdschrift “Te Lomelle op die Campine”. In 2007 rolde zelfs een fotoboek van de drukpersen met als titel “Mijn dorp in de kering”.

De auteurs van dat fotoboek, Antonie Broeks en Veerle Leysen, zijn nu een nieuw project gestart. Gebruik makend van de schitterende website nostalgeo.com plaatsen ze oude ansichtkaarten en foto’s van Lommel op het internet.

Iedereen kan de beelden vrij bekijken. Je hoeft geen account aan te maken of in te loggen. Gewoon je computer aanzetten en met je browser surfen naar ‘nostalgeo.com‘. Zo eenvoudig is het. En mocht je het toch wat moeilijk vinden, dan vind je hieronder wat meer uitleg over hoe het precies werkt. Veel kijkplezier!

Surf naar nostalgeo.com en klik dan op het label ‘ga meteen naar de kaart’

Tik in de zoekbalk ‘Lommel’ in en klik dan op het ‘vergrootglas’ op het einde van lijn.

Links op de bladzijde merk je drie icoontjes met kaartondergronden. Klik op één van de twee bovenste. Het derde icoontje toont voor Vlaanderen de kaart van Ferraris, maar die kaart bestaat niet voor Lommel omdat Lommel op het einde van de 18de eeuw bij de Noordelijke Nederlanden hoorde en niet bij de Oostenrijkse Nederlanden.

Links bovenaan de bladzijde vind je volgende tekens ‘+’ en ‘-‘. Klik erop om in- of uit te zoomen op het kaartblad.

Klik op de groene cirkeltjes om de foto’s te bekijken. Het getal in het cirkeltje geeft het aantal foto’s weer dat je op die plek kan bekijken.

Veel kijkplezier! En moest het niet lukken… stuur ons een MAIL en we helpen je graag verder.