Afgelopen donderdag werd in het Raadhuis, in aanwezigheid van schepen van erfgoed Karel Wieërs, onze nieuwe huisstijl voorgesteld. Hiermee willen we de onderlinge band tussen Erfgoedhuis De Barrier en het Archeohuis De Kolonie en de werking ervan onder de koepel van Erfgoed Lommel vzw duidelijker maken. We creëren op die manier meer eenheid in de communicatie. De nieuwe huisstijl werd ontwikkeld door Wendy Van Wanroy van Styling Design.

De strakke vorm stelt een pijl voor en is in het geval van het hoofdlogo een pijl naar links; op een tijdlijn dus wijzend naar het verleden. Wordt de pijl naar boven gedraaid verwijst het naar een huis, namelijk het Erfgoedhuis De Barrier en Archeohuis De Kolonie. Daarnaast is steeds in de kern de beginletter van het onderdeel te herkennen: “e” van Erfgoedhuis en “a” van Archeohuis. De vorm is een paperclip die een verzameling gegevens bij elkaar kan houden. Daarnaast is het ook een eindeloos labyrinth als link naar de zoektocht die nooit ophoud.

Erfgoed Lommel is het hoofdlogo waar de huizen onderdeel van zijn. De gele kleur komt in alle communicatie steeds terug, al dan niet in combinatie met die van de huizen. De kleuren hebben een link naar het onderdeel: Het Sahara geel is een knipoog naar het Lommelse zand waar Lommel zo bekend om is. Het Rood koper verwijst naar de koperteuten die vanuit Lommel destijds naar verre streken trokken. Het Terra bruin is de kleur van de bodem waarin de sporen van een ver verleden verborgen liggen.