De jaarlijkse Contactdag ‘Prehistorie – Préhistoire’ vindt dit jaar in Leuven plaats op zaterdag 17 december. Een (inter)nationaal gezelschap van steentijdliefhebbers, afkomstig van universiteiten, archeologische bureau’s, erfgoedverenigingen… zal er luisteren naar collega’s die vertellen over hun recente onderzoeksresultaten.

In de wandelgangen kan je de laatste nieuwtjes vernemen, boeiende posters bekijken en toekomstplannen smeden. Of gewoon wat bijkletsen…

‘Lommel’ komt tijdens de voormiddag in twee lezingen aan bod. In een eerste lezing gaat het over de prospectie naar steentijdvindplaatsen op het Kristalpark. Over dit onderzoek zal er een artikel verschijnen in de reeks Notae Praehistoricae, waarvan zeer binnenkort nummer 42 wordt uitgegeven. En volgend jaar zullen we ook in ons tijdschrift publiceren over dit onderzoek.

Over het onderwerp van de tweede lezing verscheen reeds een artikel in de huidige jaargang, nr. 3, van Te Lomelle op die Campine onder de titel Prehistorische activiteiten op en rond een duin op de Lommelse Maatheide.

Noteer al in jullie agenda dat op 26, 27 en 28 mei 2023 de Archeologiedagen weer plaatsvinden. ‘Prehistorisch Lommel’ zal er zeker aan bod komen!