Het Lommelse programma voor de Archeologiedagen 2022 heeft voor elk wat wils!

Jong en oud kunnen tijdens de Archeologiedagen 2022 op 20, 21 en 22 mei online op archeologisch avontuur gaan met onze eduscapeDuik in de prehistorie’. Veel plezier!

Op vrijdag 20 mei en zaterdag 21 mei, telkens van 14u tot 16u, kan je terecht in Archeohuis De Kolonie, Kolonie 77 in Lommel, op de kleine tentoonstelling ‘Tien Topvondsten. Tien Verhalen’. Een archeoloog vertelt het verhaal van tien tentoongestelde topvondsten uit Bosland. Zo krijg je een beeld van enkele belangrijke momenten in ons verste verleden. Wil je dit verhaal horen, dan kan je je best aanmelden.

Op zondag 22 mei om 14u vertrekt aan de Leyssensmolen in Lommel-Kattenbos, Kattenrijt z/n, een begeleide wandeling ‘Over jagers, boeren en landschappen’. De wandeling zal ongeveer 4 km lang zijn en het verhaal gaat over het landschap en de mens in het dal van de Molse Nete. Het landschap veranderde, de mens evolueerde en dat alles liet zijn sporen na. Archeologen deden opmerkelijke vondsten in dit gebied. Het verhaal beslaat een tijdspanne vanaf de laatste ijstijd tot nu. Ook voor deze wandeling meld je je best aan.

Alle activiteiten worden georganiseerd in samenwerking met de IOED Bosland. U kan alles ook nog eens nalezen op de UITdatabank.