In het weekend van 8, 9 en 10 oktober 2021 vinden de jaarlijkse Archeologiedagen plaats.

Op zondag 10 oktober kan je met Ferdi Geerts, archeoloog, een archeologische wandeling maken in de Lommelse Sahara. Met een grondboor gaan we op zoek naar een begraven landschap dat dateert van het einde van de laatste ijstijd. Hoe zag dat landschap eruit? Welke planten groeiden er? Welke mensen leefden er? Waarom is het verdwenen? Welk landschap kwam in de plaats? Deze en heel wat andere vragen komen aan bod tijdens deze wandeling. Je mag actief mee boren, vertellen en discussiëren. 

De wandeling vertrekt op zondag 10 oktober om 9.30u stipt aan De Kantine (cafetaria zwembad), Sportveldenstraat 15, Lommel. Om 12u zijn we terug aan de Kantine. Inschrijven hoeft niet. De wandeling is ongeveer 3 km lang en we lopen ongeveer 1 km lang door mul zand.