VILLA IMAGO is een theaterwerkgroep die historiek op diverse kleurrijke wijzen in beeld brengt. In Gruitrode brachten zij al voorstellingen over ‘de tuinman van de commandeur’ en ‘de bokkerijders’.

Vrijdag 24 september om 20 uur vertellen zij opnieuw een ontroerend verhaal over een belangrijke periode in onze geschiedenis.

Iets meer dan honderd jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog, en begon eigenlijk de Tweede reeds vorm te krijgen. Het was de tijd van de roerende twintiger jaren, die doorliepen tot het dramatische verhaal van de bezetting van Europa einde jaren 30.

Een verhaal waar plaats is voor de toen geboren muziek, die uiteindelijk onsterfelijk blijkt. Een verhaal over de gewone vrouw en man in strijd met zijn lot, in strijd met de drang om te overleven . Een verhaal over gewone jonge opgeroepen soldaten, die sneuvelden voor een ideaal om niet in een tirannieke maatschappij te leven. Een verhaal waarin iedereen, ook al is het een generatie of twee geleden, zich zal herkennen.

Een vertelling met beeld, geluid, live muziek en zang door twee Lommelse zangeressen, Mirthe en Johanna Bosmans.

VRIJDAG 24 SEPTEMBER 20 UUR IN DE SINT-PIETERSBANDENKERK IN LOMMEL. (Kerkplein) inkom 10 euro

Reserveren: