Woensdag 15 april 2020

Hart onder de riem voor alle 75-plussers - Lommel

Gisteren in de Internetgazet

Een team van een 20-tal vrijwillige stadspersoneelsleden contacteert deze en komende week pro-actief alle 75-plussers in Lommel. “Zo willen we peilen hoe het met de mensen gaat en of er bijkomende noden en hulpvragen zijn,” zegt burgemeester Bob Nijs. “In eerste instantie worden de mensen telefonisch gecontacteerd. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst bevragen we het lichamelijk en psychisch welzijn van onze senioren. Dat gaat van de vraag of de mensen nog zelf boodschappen kunnen doen, tot info over hun netwerk van familie en vrienden en of er nood is aan bijkomend telefonisch contact door één van onze medewerkers.”  
Daarnaast krijgen alle 75-plussers eind deze week een bijzondere en leuke uitgave van Erfgoed Lommel in de brievenbus. “Dat wordt een brochure van 28 pagina’s die onze senioren meeneemt naar de tijd van toen,” legt schepen van lokaal sociaal beleid Nancy Bleys uit. “De uitgave heeft twee functies. We willen de mensen hun gedachten even laten verzetten en hen op een leuke manier bezighouden. Dat doen we met foto’s en verhalen uit de oude doos, kleine quizvraagjes en woordpuzzels. Daarnaast zetten we de belangrijkste richtlijnen nog eens overzichtelijk op een rijtje, samen met het hulpaanbod vanuit de stad. Binnenin vinden de mensen ook een postkaart die ze gratis kunnen terugsturen aan de buurtzorgregisseur en waarbij ze kunnen aangeven of ze bijzondere behoeften of hulp nodig hebben. Zo willen we laten weten dat we er zijn voor hen en de mensen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden.”