De compacte en prachtige expositie BRABANT STOET geeft op een speelse en originele manier een beeld van de ‘lopende cultuur’ in het Hertogdom Brabant. Denk aan: gilden, reuzen, steltlopers, harmonieën en fanfares, majorettes, carnaval, praalwagens, verenigingen, volksdansen, processies en bedevaarten, straattheater en ook multiculturele groepen. Ook de ‘lopende cultuur’ in Lommel komt aan bod. Deze vorm van volkscultuur zal voor iedereen een feest van herkenning zijn.

De grensoverschrijdende tentoonstelling is samengesteld door het Verbond Volkscultuur in de Lage Landen (VVLL) en de Brabant-Collectie | Tilburg University in opdracht van Stichting De Brabantse Hoeders. 

Omwille van het Brabantse verleden van Lommel, laten Erfgoed Lommel en de Stad Lommel jullie graag kennis maken met de Brabantse ‘lopende’ cultuur. Een cultuur die trouwens in Lommel nog steeds erg leeft…

Iedereen van harte welkom in het Lommelse Huis van de Stad, Hertog Janplein 1, van woensdag 7 november 2018 tot en met 4 januari 2019!