Erfgoed Lommel en het Wijkcomité van Wijk in de Kijker ‘Lommel-Werkplaatsen’ stippelden voor de 30ste feesteditie van Open Monumentendag  op zondag 9 september 2018 een zeer aantrekkelijk programma uit.

We nodigen jullie uit om “per trein” en “per boot” de wijken Werkplaatsen, Stevensvennen en Blauwe Kei te verkennen.

Per boot!

Met De Zander kan u meevaren op een gratis twee uur durende boottocht over het historische Kanaal van Beverlo, van de Blauwe Kei tot aan de zwaaikom in Balen-Wezel en terug, langs oude getuigen van een rijk industrieel en landschappelijk verleden.

De Zander zal dit traject op zondag 9 september driemaal afleggen: om 10u tot 12u, om 13u tot 15u en om 15u15 tot 17.15u. Het aantal deelnemers per vaart is beperkt tot maximaal 140 passagiers. Mis deze unieke kans niet en wacht dus niet te lang om u in te schrijven.

Wil u er ook bij zijn? Schrijf dan vóór 01/09/2018 per mail in via info@erfgoedlommel.be en geef uw naam, adres, telefoonnummer, mailadres, het aantal deelnemers en het gewenste uur van vertrek door. U krijgt daarna een bevestiging dat u kan meevaren. Gedetailleerde info: LEES MEER.

 

 

 

 

 

Per trein!

U kan op zondagnamiddag 9 september vanaf 13u gratis met de “Tchu-Tchu” door Lommel-Werkplaatsen tuffen. Het toeristische treintje vertrekt voor de eerste keer om 13u stipt bij de parking aan de kerk van Lommel-Werkplaatsen voor een rit van 1u door de wijk Werkplaatsen. En vervolgens nog eens om 14u, om 15u en om 16u (laatste rit). Lokale gidsen die als geen ander vertrouwd zijn met “hun” wijk zullen u graag meer vertellen over de arbeiderswijk die hoorde bij de voormalige zinkfabriek. Voor het treintje moet u niet reserveren. Maar vol is uiteraard wel vol!

Na afloop kan u nog nagenieten bij een drankje in zaal De Moffel.