De aktes van de Lommelse burgerlijke stand van 1808 tot en 1916 kon je al raadplegen via FamilySearch, via de website van het Rijksarchief  en via BS Kempen. We merken dat deze bronnen vaak worden geraadpleegd voor genealogisch onderzoek.

Sinds kort is er een nieuwe bron aan toegevoegd: Open Archieven. Open Archieven is een Nederlandse  genealogische website die heel gebruiksvriendelijk is en waarop je 172 miljoen (!) persoonsvermeldingen kan aantreffen.

In het kader van de samenwerking met Open Archieven en met BS Kempen werden de Lommelse data nogmaals opgepoetst en aangevuld. Zo werden bijvoorbeeld de toegangsnummers van de originele bronnen (de boeken met de aktes van de burgerlijke stand die zich in de rijksarchieven van Hasselt en Antwerpen-Beveren bevinden) opgenomen.

We blijven dus verder werken om de stamboomonderzoekers vlot correcte data te bieden via de digitale weg. Sommigen vragen zich af waarom de recentere data niet worden gepubliceerd, maar dat heeft natuurlijk alles te maken met de heersende wetgeving die niet toelaat dat data jonger dan 100 jaar openbaar worden gemaakt.

Binnenkort komen de parochieregisters aan de beurt!