Op zondag 23 april 2017 is het weer Erfgoeddag. Dit jaar is het thema ‘Zorg’.

De vereniging ‘Jeugd, Cultuur en Wetenschap’ (afgekort: JCW) ‘zorgt’ in het archeologische museum De Kolonie in Lommel en nodigt jongeren vanaf 6 jaar uit om een boeiend museum actief te ontdekken. Natuurlijk is de hele familie welkom!

In het verleden organiseerde JCW archeologiekampen in Lommel. Samen met de mensen van het museum waren de jongeren van JCW steeds van de partij om mee te graven op de steentijdsites op de Maatheide en in het Kristalpark.

 

 

 

 

 

 

Op de  Erfgoeddag kunnen jongeren en hun familie het archeologische erfgoed dat de prehistorische jager-verzamelaars en boeren ons nalieten, actief beleven.

Wat is er allemaal te beleven die dag?

Speciaal op de Erfgoeddag is de opening van de tentoonstelling “Verborgen Verleden. Middeleeuwse metaaldetectievondsten” (i.s.m. Archebo bvba uit Kortenaken).

Om 11u en 14u.30 is er een rondleiding in het museum, met aandacht voor de ‘zorg’ voor het archeologische erfgoed.

De hele dag kan je doorlopend het museum bezoeken, met een spannende zoektocht voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook kan je zelf een mooi lederen beursje maken om een klein, mooi en kostbaar voorwerp goed te bewaren. Of graaf zelf vuurstenen artefacten op en teken ze op een opgravingsplan. Daag je familieleden uit door het archeologisch memoryspel te spelen of maak een archeologische puzzel.

 

 

 

 

 

Praktisch:

Voor wie?: voor het hele gezin

Wanneer? : zondag 23 april 2017, doorlopend van 10u tot 18u

Waar?: Museum De Kolonie, Kolonie 77 in Lommel, tel. 011/803410

Prijs?: Alle activiteiten zijn GRATIS op Erfgoeddag