samen ontdekken we het Lommelse erfgoed en zorgen we ervoor

Categorie: Publicaties Pagina 1 van 8

689 groeten uit Lommel

Als verwondering omslaat in passie, gebeurt er iets moois. Maar als verwondering en passie elkaar vele jaren lang vergezellen en elkaar wederzijds op knetterende wijze aanwakkeren, ontstaat er iets buitengewoon magisch. Die vurige verbetenheid maakt het verschil tussen meedraaien en uitblinken.

Leon Van Ham is daarvan een sprekend voorbeeld. In 2011 begon hij zijn wandeltochtjes door Lommel te combineren met het maken van foto’s. Verwonderd en onder de indruk van de variatie en de uitgestrektheid van de Lommelse natuur, gepassioneerd door alle facetten in de fotografie en vooral het unieke talent bezittend om dagelijks op het juiste moment op de juiste manier ’toe te slaan’…

Leon selecteerde nu zijn allerbeste foto’s van zijn geliefde Lommel en bracht ze samen in een tijdloos en stijlvol fotoboek, een genietboek met klasse. Het streepje poëzie dat Lommels dichter Danny Vandenberk hier en daar toevoegt, draagt bij aan de serene sfeer.

Het kunstboek, dat Leon in eigen beheer uitgeeft, zal 400 bladzijden tellen. Het boek heeft een landschapsformaat (afmetingen 28 x 21 cm) en het is een hardcover met omslag. U kan 689 foto’s bekijken, waarvan er meer dan 150 in groot formaat zullen zijn. Het onderwerp: de natuur in ons wondermooie Lommel tussen 2011 en nu. Danny Vandenberk schreef een twintigtal passende gedichten. Einde oktober zal het boek, dat gedrukt wordt door Drukkerij ELITE, verschijnen. U zal het vanaf dan tegen de prijs van 39,99 euro kunnen kopen bij Toerisme Lommel.

Maar u kan het boek nu reeds bestellen door een mail te sturen naar leonvh1@gmail.com . U krijgt dan per mail de nodige betalingsrichtlijnen. Indien u wil dat het boek wordt verstuurd, betaalt u bovenop de boekprijs van 39,99 euro een bedrag van 5,70 euro verzendingskosten.

Een prachtig boek dat zeker niet mag ontbreken in uw boekenkast! En misschien is het wel een uitstekend geschenk voor de komende feestdagen? Aarzel niet te lang want de oplage is beperkt!

Lof voor tijdschriftnummer over postzegelclub De Eik

Het gelegenheidsnummer van ons tijdschrift ‘Te Lomelle op die Campine’ dat vorig jaar in november verscheen en dat volledig gewijd was aan het 50-jarig bestaan van de Lommelse Postzegelclub De Eik valt in de smaak bij de postzegelliefhebbers. In het tijdschrift van de Koninklijke Landsbond van Belgische Postzegelkringen werd de loftrompet gestoken (zie foto). (met dank aan Fons Schildermans om dit nieuws te melden).

De auteurs van het tijdschriftnummer verdienen alle lof.
In dit tijdschriftnummer van de KLBP werd aandacht besteed aan het jubileum van postzegelclub De Eik.

Van boerenjong tot “kommësèèr”door Henri Mertens

Goed nieuws! Binnenkort kan u het boek van Henri Mertens lokaal kopen in de Standaard Boekhandel in de Kerkstraat 28, Lommel.

Van zodra het boek binnen is, laten we het u weten. Nog even geduld dus.

Met dank aan Sofie van Standaard Boekhandel voor de alweer fijne samenwerking!

En wanneer u dan toch in de Standaard Boekhandel bent, het boek van dr. Jean Devos is er ook nog steeds te koop. Ook dat boek is een mooi geschenk tijdens de eindejaarsfeesten.

Van boerenjong tot “kommësèèr”door Henri Mertens

Nieuw boek!

Bent u nog op zoek naar een eindejaarsgeschenk?

Dan is dit misschien iets voor u.

Want vanaf 1 december 2020 is er alweer een nieuw boek te verkrijgen via Create My Books / Shop My Books.

Het boek “Van boerenjong tot “kommësèèr”” schetst het levensverhaal van Henri Mertens. Op een aangename manier vertelt hij meer over zijn afkomst, zijn jeugd, zijn dienst bij het leger, zijn opleiding en zijn ervaring als politieagent in Lommel tijdens zijn 40-jarige carrière.

Henri Mertens werd geboren in Lommel-Kolonie in 1930. In 1958 trad hij in dienst bij het Lommelse politiekorps waar hij zich opwerkte tot adjunct-politiecommissaris-inspecteur. Hij zette zich zeer sterk in voor de verkeersveiligheid. Zo introduceerde hij de eerste verkeersbrigadiertjes in Lommel en hij was de schrijver van het verkeersboek “Wees Wegwijs”, dat in autorijscholen als handboek gebruikt werd.

Van boerenjong tot “kommësèèr” telt 160 bladzijden en is rijkelijk geïllustreerd. Het is verkrijgbaar als paperback in twee versies:

Erfgoed Lommel verzorgde de redactie en de vormgeving van het boek en zorgde ervoor dat het via Create My Books / Shop My Books kan aangekocht worden.

Boek dr. Devos in Standaard Boekhandel!

Lommelaren die zich het boek van dr. Devos willen aanschaffen, kunnen terecht in de Standaard Boekhandel, Kerkstraat 28 in Lommel, tel. 011 55 15 58.

U zal al lezend in dat boek menige donkere herfstavond kunnen doorbrengen!

Pagina 1 van 8

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén