samen ontdekken we het Lommelse erfgoed en zorgen we ervoor

Categorie: Erfgoedhuis Pagina 1 van 19

FIJNE FEESTDAGEN!

OPGELET!!!
De diensten van Erfgoed Lommel zijn gesloten van
vrijdag 22 december 2023 tot en met zondag 7 januari 2024.
Wij zijn terug bereikbaar vanaf 8 januari 2024.
Het team van Erfgoed Lommel wenst u prettige eindejaarsfeesten.

Nieuwe huisstijl!


Afgelopen donderdag werd in het Raadhuis, in aanwezigheid van schepen van erfgoed Karel Wieërs, onze nieuwe huisstijl voorgesteld. Hiermee willen we de onderlinge band tussen Erfgoedhuis De Barrier en het Archeohuis De Kolonie en de werking ervan onder de koepel van Erfgoed Lommel vzw duidelijker maken. We creëren op die manier meer eenheid in de communicatie. De nieuwe huisstijl werd ontwikkeld door Wendy Van Wanroy van Styling Design.

De strakke vorm stelt een pijl voor en is in het geval van het hoofdlogo een pijl naar links; op een tijdlijn dus wijzend naar het verleden. Wordt de pijl naar boven gedraaid verwijst het naar een huis, namelijk het Erfgoedhuis De Barrier en Archeohuis De Kolonie. Daarnaast is steeds in de kern de beginletter van het onderdeel te herkennen: “e” van Erfgoedhuis en “a” van Archeohuis. De vorm is een paperclip die een verzameling gegevens bij elkaar kan houden. Daarnaast is het ook een eindeloos labyrinth als link naar de zoektocht die nooit ophoud.

Erfgoed Lommel is het hoofdlogo waar de huizen onderdeel van zijn. De gele kleur komt in alle communicatie steeds terug, al dan niet in combinatie met die van de huizen. De kleuren hebben een link naar het onderdeel: Het Sahara geel is een knipoog naar het Lommelse zand waar Lommel zo bekend om is. Het Rood koper verwijst naar de koperteuten die vanuit Lommel destijds naar verre streken trokken. Het Terra bruin is de kleur van de bodem waarin de sporen van een ver verleden verborgen liggen.

WZC Hoevezavel, Kapittelhof, De Bekelaar en Ploegdries blij met schenking fotostickerboek ‘Kiek op toen’

Momenteel loopt in Carrefour Market Alma Lommel een spaaractie voor een historisch fotostickerboek, ‘Lommel. Kiek op toen’. Dit boek, dat samengesteld werd door Erfgoed Lommel, werd door Carrefour Market Alma – samen met alle stickers – geschonken aan de verschillende WZC, tot grote vreugde van de bewoners. In Hoevezavel en Kapittelhof werd het boek door Liliane Roomers, vrijwilligster bij Erfgoed Lommel, overhandigd aan bewoners Blondina en Wim. In De Bekelaar werd het in ontvangst genomen door medewerkster Heidi van Hooff en bewoner Alice. Sieke had de eer om het boek voor Ploegdries te ontvangen. We wensen hen veel plezier toe met dit boek!

Lancering “Lommel. Kiek op toen”

Vrijdagavond werd in de Carrefour Market in Lommel-Centrum het historisch fotostickerboek “Lommel. Kiek op toen” gelanceerd.

Dit boek kwam tot stand dankzij een samenwerking van Carrefour Market – Alma en Erfgoed Lommel vzw.

Zowel de heer Ivo Van Genechten, oud-voorzitter van Bruisend Lommel namens Carrefour Market – Alma, als Karel Wieërs, schepen van Erfgoed en voorzitter van Erfgoed Lommel vzw gaven een toespraak. Eerste schepen Peter Vanderkrieken was ook aanwezig.

Het stickerboek en de stickers zijn vanaf maandag 9 oktober te verkrijgen in de winkel. Bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen ontvang je een set van 3 stickers gratis. Het verzamelalbum ontvang je eveneens gratis.

Een must voor iedere Lommelaar!

De lancering van het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen’

Op maandag 9 oktober 2023 start Carrefour Market Lommel met de spaaractie voor het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen’. Acht weken lang kunnen de klanten sparen voor een serie van 172 stickers die een fraai beeld schetsen van de geschiedenis van Lommel. De plaatjes kunnen verzameld worden in een prachtig album dat speciaal voor deze actie ontwikkeld is. Het album en de selectie van de foto’s kwamen tot stand met de hulp van Erfgoed Lommel.

Lommel kent een rijke geschiedenis die Carrefour Market Lommel met deze actie op een laagdrempelige manier onder de aandacht wil brengen. 

“Het idee werd door Erfgoed Lommel omgezet in een serie van 172 foto’s, verdeeld over negentien thema’s. Deze negentien thema’s werden gebundeld in een verzamelalbum. Ieder thema opent met een inleiding en onder iedere foto valt een korte uitleg te lezen. Dit fraaie album wordt zonder twijfel een gegeerd verzamelobject dat thuishoort in de boekenkast van iedere Lommelaar.”, aldus schepen van Erfgoed en voorzitter van Erfgoed Lommel vzw, Karel Wieërs.

De productie van het album is in handen van de firma Local Loyalty Group uit Breda (Nederland).

Er is een startmoment gepland op vrijdag 6 oktober 2023 om 18.30 uur in Carrefour Market Lommel. Bij deze gelegenheid worden de eerste exemplaren van het album overhandigd aan de mensen die eraan meewerkten.

De promotie van de spaaractie voor het historisch verzamelalbum ‘Lommel. Kiek op Toen’ start in Carrefour Market Lommel op maandag 9 oktober 2023. Vanaf dat ogenblik wordt bij iedere besteding van 10 euro aan boodschappen een set van 3 historische foto’s gratis aan de klant meegegeven. 

De verzamelalbums kunnen vanaf 9 oktober 2023 gratis verkregen worden in de winkel. Er is een grote hoeveelheid albums gedrukt, maar op = op!  De actie loopt in Carrefour Market Lommel tot en met zondag 3 december 2023.    

Pagina 1 van 19

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén