samen ontdekken we het Lommelse erfgoed en zorgen we ervoor

Categorie: Uncategorized

Lommel in de prehistorie

De jaarlijkse Contactdag ‘Prehistorie – Préhistoire’ vindt dit jaar in Leuven plaats op zaterdag 17 december. Een (inter)nationaal gezelschap van steentijdliefhebbers, afkomstig van universiteiten, archeologische bureau’s, erfgoedverenigingen… zal er luisteren naar collega’s die vertellen over hun recente onderzoeksresultaten.

In de wandelgangen kan je de laatste nieuwtjes vernemen, boeiende posters bekijken en toekomstplannen smeden. Of gewoon wat bijkletsen…

‘Lommel’ komt tijdens de voormiddag in twee lezingen aan bod. In een eerste lezing gaat het over de prospectie naar steentijdvindplaatsen op het Kristalpark. Over dit onderzoek zal er een artikel verschijnen in de reeks Notae Praehistoricae, waarvan zeer binnenkort nummer 42 wordt uitgegeven. En volgend jaar zullen we ook in ons tijdschrift publiceren over dit onderzoek.

Over het onderwerp van de tweede lezing verscheen reeds een artikel in de huidige jaargang, nr. 3, van Te Lomelle op die Campine onder de titel Prehistorische activiteiten op en rond een duin op de Lommelse Maatheide.

Noteer al in jullie agenda dat op 26, 27 en 28 mei 2023 de Archeologiedagen weer plaatsvinden. ‘Prehistorisch Lommel’ zal er zeker aan bod komen!

OPGELET!!

Jammer maar alle tijdsblokken voor de fotozoektocht in Museum De Kolonie tijdens de krokusvakantie zijn reeds volgeboekt.

Niet getreurd in de zomer kunnen jullie ook weer meedoen met Schatten van Vlieg en/of een leuke workshop (afhankelijk van de coronamaatregelen).
Meer info zal u tegen de zomervakantie terugvinden op onze site en/of facebookpagina.

Check dus regelmatig onze pagina!

Vacatures bij archeoWorks (KU Leuven)

Om een groot archeologisch onderzoek in Lommel te kunnen uitvoeren werft archeoWorks (KU Leuven) een veldarcheoloog en een veldassistent aan.

Interesse in de vacature voor veldarcheoloog? Lees meer en solliciteer!

Is de functie van veldassistent iets voor jou? Voor deze functie is geen diploma vereist. Lees meer.

75 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog in Europa

Nu vrijdag 8 mei is het 75 jaar geleden dat er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog in Europa. Het War Heritage Institute uit Brussel start met de actie #wewillmeetagain om deze verjaardag te herdenken.

U kan een foto of verhaal van uw held posten op de Facebookpagina van het War Heritage Institute.

En bekijk zeker ook de website ‘Belgium Remembers’ van het War Heritage Institute eens. Meer dan de moeite waard!

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén