samen ontdekken we het Lommelse erfgoed en zorgen we ervoor

Auteur: Gerd Bloemen

Hart onder de riem voor alle 75-plussers

Woensdag 15 april 2020

Hart onder de riem voor alle 75-plussers - Lommel

Gisteren in de Internetgazet

Een team van een 20-tal vrijwillige stadspersoneelsleden contacteert deze en komende week pro-actief alle 75-plussers in Lommel. “Zo willen we peilen hoe het met de mensen gaat en of er bijkomende noden en hulpvragen zijn,” zegt burgemeester Bob Nijs. “In eerste instantie worden de mensen telefonisch gecontacteerd. Aan de hand van een eenvoudige vragenlijst bevragen we het lichamelijk en psychisch welzijn van onze senioren. Dat gaat van de vraag of de mensen nog zelf boodschappen kunnen doen, tot info over hun netwerk van familie en vrienden en of er nood is aan bijkomend telefonisch contact door één van onze medewerkers.”  
Daarnaast krijgen alle 75-plussers eind deze week een bijzondere en leuke uitgave van Erfgoed Lommel in de brievenbus. “Dat wordt een brochure van 28 pagina’s die onze senioren meeneemt naar de tijd van toen,” legt schepen van lokaal sociaal beleid Nancy Bleys uit. “De uitgave heeft twee functies. We willen de mensen hun gedachten even laten verzetten en hen op een leuke manier bezighouden. Dat doen we met foto’s en verhalen uit de oude doos, kleine quizvraagjes en woordpuzzels. Daarnaast zetten we de belangrijkste richtlijnen nog eens overzichtelijk op een rijtje, samen met het hulpaanbod vanuit de stad. Binnenin vinden de mensen ook een postkaart die ze gratis kunnen terugsturen aan de buurtzorgregisseur en waarbij ze kunnen aangeven of ze bijzondere behoeften of hulp nodig hebben. Zo willen we laten weten dat we er zijn voor hen en de mensen een hart onder de riem steken in deze moeilijke tijden.”

OPGELET!!!

Erfgoeddag 2020 kan niet doorgaan omwille van het Coronavirus. De risico’s voor de gezondheid van de bezoekers zijn te groot.

We hernemen het thema ‘De Nacht’ tijdens Erfgoeddag 2021 op 24 en 25 april. Hopelijk tot dan!

Oproep aan alle kinderen tussen 6 en 12 jaar! Museum De Kolonie heeft dringend jullie hulp nodig!

Wij zijn het wachtwoord om onze computer te open kwijtgeraakt. Vervelend! Kom samen met je (o)pa en (o)ma naar ons museum om te  helpen zoeken! Via een leuke fotozoektocht kan je het wachtwoord vinden. Als het lukt, zijn we heel dankbaar en ontvang je een kleine attentie. We rekenen op jullie hulp! Tijdens de krokusvakantie van zondag 23 februari tot en met zondag 1 maart.
Tijdens jullie zoektocht leer je meer over het interessante verhaal van de prehistorische jager-verzamelaars en boeren. Levensechte figuren van jager-verzamelaars en filmpjes die prehistorische technieken tonen, voeren je duizenden jaren terug in de tijd. Maquettes en touchscreens met boeiende afbeeldingen verduidelijken het verhaal, dat geschikt is voor alle nieuwsgierige mensen, jong en oud.

OPEN: Elke namiddag van 13.30 u. tot 17 u., behalve op zaterdag.

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén