Ons tijdschrift ‘Te Lomelle op die Campine’ telt al 42 jaargangen. Om toegang te blijven hebben tot al de archeologische, historische, familiekundige, landschappelijke … kennis die in tientallen artikels schuilt, worden alle jaargangen gedigitaliseerd. Via onze Erfgoedbank kan je de gescande artikels opzoeken en lezen. Zo zijn bijvoorbeeld de eerste tien jaargangen op die manier al te lezen. En ook de artikels die verschenen in de jaren 2001 tot en met 2008 kan je lezen via de Erfgoedbank.

De recentste vijf jaargangen zullen echter niet via de Erfgoedbank te lezen zijn. We blijven een papieren tijdschrift uitgeven omdat het mooi is en vlot leest. Onze auteurs waarderen het dat hun opzoek- en schrijfwerk een mooie papieren vormgeving krijgt.

Af en toe zullen we wel een artikel uit een recente jaargang online publiceren. Misschien krijgen zo nog meer mensen goesting om te lezen over ons Lommels erfgoed.

Hier vind je een eerste online artikel met als titel ‘De verwijvende dampkring van theater en vertoningen. Cinema in Lommel net voor de Eerste Wereldoorlog‘.

Veel leesplezier!