Erfgoed Lommel

samen ontdekken we het Lommelse erfgoed en zorgen we ervoor

Categorie: Uncategorized (Pagina 1 van 2)

Nieuwe museumwebsite

Er is een gloednieuwe website voor Museum De Kolonie! (Toekomstige) bezoekers worden zo beter geïnformeerd over wat er te beleven valt in het museum.

Veel plezier met www.museumdekolonie.com !

Beste wensen voor 2017!

nieuwjaarskaart-2017awebkopieTijdens de kerstvakantie (vanaf vrijdag 23 december tot en met zondag 8 januari) zullen Documentatiecentrum De Barrier en Museum De Kolonie gesloten zijn.

Bezoek de Duitse Militaire Begraafplaats

Van 28 mei tot en met 5 juni vindt de Europese Week van de Begraafplaatsen plaats. Tijdens die week kan je op zaterdag 28 mei, woensdag 1 juni en zondag 5 juni, telkens om 14u, met een gids de Duitse Militaire Begraafplaats in Lommel bezoeken.

Enkel voor de rondleiding op woensdag 1 juni om 14u hoef je niet in te schrijven. Voor de beide andere rondleidingen moet je wel inschrijven.

Meer info vindt u in de digitale brochure met het programma van de Week van de Begraafplaatsen.

Limbopedia-kaart

Voortaan vind je onderaan op onze website een leuke nieuwigheid: de Limbopedia-kaart. Een onmisbaar instrument om Limburg te verkennen! Vol weetjes en boeiende verhalen over monumenten, landschappen en andere bezienswaardigheden.

Erfgoed Lommel zal er de volgende weken en maanden voor zorgen dat de kaart gevuld wordt met allerlei informatie over het Lommelse erfgoed. Neem zeker ook eens een kijkje op de Limbopedia website!

Erfgoed Lommel verliest een fijne collega.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAMaandagavond is onze collega, Ursula Dewit overleden na een jarenlange strijd tegen die vreselijke ziekte. Op 3 mei 1993 kwam Ursula in dienst van toen nog Museum Kempenland, nu Erfgoed Lommel. Ze was een jonge frisse verschijning. Altijd goedgemutst en als collega en als mens een zeer fijn iemand. Ze zette zich met hart en ziel in voor de zaak. Ursula was onthaalbediende maar deed ook allerlei administratieve taken en ze was verantwoordelijk voor het bidprenten- en fotoarchief. Ze begeleidde groepen in het museum en ze was ieder jaar opnieuw “de juffrouw” tijdens het educatief project Oertijd. Ursula was in alle opzichten een mooie vrouw en ze had een heel sterk karakter en precies dat sterke karakter heeft haar strijd bepaald. Ze wilde zich niet gewonnen geven. Ze wilde ook niet gezegd hebben dat ze ziek was. Als wij – als collega’s – onze bezorgdheid en onze angst voor wat haar nog te wachten stond niet konden verbergen, dan was zij diegene die iedereen terug opmonterde. En zo bleef ze dus bij ons werken tot ze anderhalf jaar geleden echt niet meer kon. Dat ze er nu plots niet meer is, is ook voor ons een zware slag. We zullen je heel hard missen, Ursula. Rust zacht. Het ga je goed waar je nu bent. Ci vediamo!

Namens bestuur en personeel van Erfgoed Lommel wensen we Eddy, de kinderen, haar pa en ma, haar broer en schoonzus en de hele familie veel sterkte.

 

Pagina 1 of 2

Mogelijk gemaakt door WordPress & Thema gemaakt door Anders Norén